Logo Webbyat

10/03/2019
Cavaro : Open Jumping
Eventing
overzicht kalender -2017-2018

 

Plaats gratis hier jouw aankondiging.

Contacteer ons

Shiatsu voor mensen

SHI = duim, vinger
ATSU = druk

Massage is iets wat iedere mens in het dagelijkse leven toepast : denk maar aan het kind met buikpijn en de mama die er zachtjes met haar hand over wrijft; als we hoofdpijn hebben, gaan we de slapen met de vingers masseren, …

Shiatsu is Japanse acupressuur of drukpuntmassage, voortgekomen uit de traditionele oosterse geneeskunde.

Door onze lichamen vloeit een levensenergie, ook wel Qi of Chi genoemd. Volgens de Chinese geneeskunde stroomt die levensenergie door ons lichaam via kanalen, ook wel meridianen genoemd. Op die meridianen liggen punten waarop de Qi-energie in het lichaam kan worden beïnvloed.

Is er een teveel, een tekort aan of een stagnatie van Qi, dan wordt het lichaam ziek. Door het stimuleren of sederen van punten op de meridianen met duimen, vingers en handpalmen, tracht men eventuele blokkades op te heffen en de Qi in het lichaam opnieuw in balans te brengen.

Naast het stimuleren van de meridianen/punten worden ook bepaalde stretchings en gewrichtsrotaties uitgevoerd. Hierdoor wordt de soepelheid van het lichaam vergroot en worden stresspunten ontlast.

De voornaamste doelstelling is lichaam en geest ontdoen van alle stress en spanningen, waardoor je afweersysteem, je algemene gezondheid en je gevoel van welzijn zowel op lichamelijk als emotioneel vlak vooruit gaan.

Shiatsu is in geen enkel opzicht een vervanging van algemene geneeskunde, maar wel een volwaardige aanvulling.

Meer info: 0478/360264